Blog

Verhoging kilometervergoeding 2022

11/07/2022 by in Uncategorized

Nieuw bedrag voor kilometervergoeding vanaf 1 juli 2022.

Bedrijfsleiders en werknemers van vennootschappen die met hun eigen privéauto beroepsmatige verplaatsingen doen kunnen hiervoor een kilometervergoeding krijgen.

 • Voor de vennootschap is deze kost aftrekbaar.
 • Bedrijfsleiders en werknemers worden in de privé niet belast op deze kilometervergoeding.

Naar goede traditie wordt de kilometervergoeding jaarlijks eind juni geïndexeerd. Van 1 juli 2022 tem 30 juni 2023 bedraagt de kilometervergoeding € 0,4170 per kilometer.

Aanpassingen op komst voor de kilometervergoeding:

 1. Eenmalige retroactieve verhoging van de kilometervergoeding tot 0,402 euro per kilometer voor de periode maart 2022 tot juni 2022. Zo wordt de afgelopen dure periode een stuk gecompenseerd.
 2. Indexatie van de kilometervergoeding zal in de toekomst sneller gebeuren: niet langer jaarlijks, maar per kwartaal. Op die manier worden schommelingen in de brandstofprijzen sneller gecompenseerd.
 3. Bedrijven beslissen zelf over de hoogte van de kilometervergoeding. Om werkgevers aan te moedigen om de maximale kilometervergoeding uit te betalen aan hun medewerkers zal de regering hen fiscaal stimuleren (belastingkrediet).

Opgelet! Deze maatregelen moeten nog verder uitgewerkt worden en zijn dus nog niet in voege. We houden jullie hiervan verder op de hoogte.

  Welkom bij Global Fiscal Services

  Wij zorgen voor een boekhoudkundige en fiscale begeleiding op maat van jou en jouw onderneming.

  Daarbij staan wij garant voor een kordate, professionele en persoonlijke aanpak.

  Welke activiteit je ook beoefent, van particuliere tot grote ondernemingen, onze deskundigheid en ervaring vind je terug in onze professionele werkwijze en onze persoonlijke oplossingen.

  Onze manier van samenwerken levert voor iedereen het beste resultaat op: zowel voor ons kantoor, onze medewerkers als onze klanten.

  Met Global Fiscal Services heb je een betrouwbare en deskundige partner aan je zijde.

  Kantoor Geraardsbergen

  Onkerzelestraat 341, 9500 Geraardsbergen

  054 41 27 00

  info@g-f-s.be

  Kantoor Haaltert

  Heldergemstraat 164/Bus 1
  Haaltert

  053 41 07 00

  info@g-f-s.be